hirdetés
hirdetés
hirdetés
2020. november. 24., kedd - Emma.
hirdetés

A gyorsabb evés jobban hizlal

A rendszerszerűen sietősen végzett étkezés növeli a metabolikus szindróma kialakulásának kockázatát.

hirdetés

Japán tudósok nemrég 1000 egészséges férfi és nő egészségét, valamint étkezési szokásait vizsgáló kísérletezgetésbe fogtak. 2008-ban megkérdezték a résztvevőket, hogy gyorsan, lassan vagy normális ütemben esznek-e. 5 év elteltével aztán a kutatók ellenőrizték, hogy az alanyok hány százalékánál fejlődtek ki olyan, táplálkozással összefüggő betegségek, amelyek együttes fennállása esetén metabolikus szindrómát véleményeznek.

 Az eredmények:

• A gyors evők 11,6 százalékánál tapasztalták a metabolikus szindróma kialakulását.
• A normális fogyasztók esetében 6,5 százalék volt az arány.
• A lassú evőknél csak 2,3 százalékos volt a betegség kifejlődésének a veszélye.
• A gyors evők a két másik csapatnál több súlyfelesleget szedtek fel magukra. magasabb volt a vércukruk, és a derékbőségük is túlnőtte a többiekét.

Megállapításaikat az American Heart Association közelmúltbeli konferenciáján hozták nyilvánosságra a tudósok. Hogy milyen gyakorlati lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy lassabban együnk?

  • Falatozzunk társaságban.
  • Ne együnk íróasztalnál a komputer előtt.
  • Nyelés előtt teljesen rágjuk szét az ételt.
  • Együnk nehezebben megrágható ételeket (tehát nem feldolgozott termékeket).
  • Vágjuk kicsiny darabokra a táplálékot.
  • Helyezzük le a villát minden harapás előtt (után).

A WHO szerint a következő időszakban Európában az elhízás mértéke jelentős növekedésnek indulhat. A leírtak értelmében talán rohanó világunk egyre feszítettebb tempója is hajtóereje lehet a folyamatnak.

Forrás: 123rf
Forrás: 123rf

(forrás: Fooducate)
hirdetés
hirdetés

Nemzetközi FMCG hírek

Ne maradj le a nemzetközi FMCG hírekről és a legfrissebb szakmai újdonságokról. Minden külföldi FMCG - food és non food hír egy helyen, cégekről, üzletről és a környezetről nem csak szakembereknek.

 

hirdetés
ÉRDEKES HÍRED VAN?
KÜLDD EL NEKÜNK!

Az elmúlt években több mint ötszáz üzlet pályázott a díjra, közülük összesen mintegy 200-an kaptak elismerést, és használták "Az Év Boltja" díj logóját, ezzel is szemléltetve vásárlóik számára, hogy saját kategóriájában kiemelkedően magas szolgáltatást nyújtó üzletben vásárolnak.

Hívd fel magadra a figyelmet egy szakmai díjjal, és adj bizonyosságot a vásárlóknak arról, hogy Te gyártod, forgalmazod a kategóriájában legjobb, legízletesebb, leginnovatívabb mentes terméket az országban! Ez a lényege a Mentes-M versenynek!

Rovatoldalunkon bemutatjuk a legfrissebb ALDl-akciókat, termékinnovációkat, kedvezményes ajánlatokat - a kínálat folyamatosan frissül, ne maradj le egyről sem!

hirdetés

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Meghosszabbított nevezési határidő: 2020. november 27.

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!

A HR és a vezetés szerves része, hogy értsük a munkavállalóban végbemenő folyamatokat. Webináriumunkon azok a szolgáltatók mutatják be gyakorlati megoldásaikat, akik egy szervezet emberi működésével kapcsolatos kérdésekre adnak válaszokat. HR-eseknek ingyenes!