hirdetés
hirdetés
hirdetés
2020. november. 30., hétfő - András.
hirdetés

A medúza chips lehet a jövő rágcsálnivalója

Dániai tudósok a medúza „zselés” testét egy új technikával az eddigieknél is gyorsabban változtatták ropogóssá. A gasztronómia nagyot profitálhat az eljárás alkalmazásából.

hirdetés

Bár egyes kultúrák évszázadok óta fogyasztanak medúzát, a nyugati féltekén élő emberek a zselatinszerű, ernyő alakú lényekkel inkább az akváriumban találkoznak, mintsem a vacsoraasztalnál. Egy dán tudóscsoportnak köszönhetően legalábbis a nassolnivalók közé a medúzák is hamarosan befurakodhatnak.

A csapat kidolgozott egy új technikát, amellyel immár pár nap alatt lehet a sikamlós kreatúrákból ropogós chipset előállítani; idáig ez a folyamat akár több hétig eltarthatott.

Forrás: YouTube

Egy közlemény szerint hagyományosan a ropogós, uborkaszerű textúra létre hozásához a medúzát sok héten keresztül sóban és káliumban kellett pácolni. A kutatók most egy újabb megoldást is kidolgoztak.

 „Etanol felhasználásával olyan, ropogós állagú medúza chipset alkottunk, amely potenciálisan gasztronómiai téren is felkeltheti az érdeklődést” – mondta Mathias P. Clausen, a Dél-dániai Egyetem posztdoktori munkatársa.

Amint azt a tudósok megjegyzik, az állag általában nagy szerepet játszik az élelmiszerek csáberejében. Mivel a legtöbb ember nem szokott medúzát fogyasztani, ropogós szirmok formájában sokkal étvágygerjesztőbb lehet számukra a kis jó indulattal harang alakúnak nevezhető állat „húsa”.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Fox News)
hirdetés

Címkék

hirdetés

Nemzetközi FMCG hírek

Ne maradj le a nemzetközi FMCG hírekről és a legfrissebb szakmai újdonságokról. Minden külföldi FMCG - food és non food hír egy helyen, cégekről, üzletről és a környezetről nem csak szakembereknek.

 

hirdetés
ÉRDEKES HÍRED VAN?
KÜLDD EL NEKÜNK!

Az elmúlt években több mint ötszáz üzlet pályázott a díjra, közülük összesen mintegy 200-an kaptak elismerést, és használták "Az Év Boltja" díj logóját, ezzel is szemléltetve vásárlóik számára, hogy saját kategóriájában kiemelkedően magas szolgáltatást nyújtó üzletben vásárolnak.

Hívd fel magadra a figyelmet egy szakmai díjjal, és adj bizonyosságot a vásárlóknak arról, hogy Te gyártod, forgalmazod a kategóriájában legjobb, legízletesebb, leginnovatívabb mentes terméket az országban! Ez a lényege a Mentes-M versenynek!

Rovatoldalunkon bemutatjuk a legfrissebb ALDl-akciókat, termékinnovációkat, kedvezményes ajánlatokat - a kínálat folyamatosan frissül, ne maradj le egyről sem!

hirdetés

A HR és a vezetés szerves része, hogy értsük a munkavállalóban végbemenő folyamatokat. Webináriumunkon azok a szolgáltatók mutatják be gyakorlati megoldásaikat, akik egy szervezet emberi működésével kapcsolatos kérdésekre adnak válaszokat. HR-eseknek ingyenes!