hirdetés
hirdetés
hirdetés
2020. november. 27., péntek - Virgil.
hirdetés

Az olvadhatatlan fagyik már a nyakunkon vannak

Egy japán csapat által kifejlesztett jégkrém még napon is akár három órán át meg tudja tartani az eredeti alakját.

hirdetés

Borzasztó érzés, amikor a rekkenő hőségben egy tölcséres fagyi vagy egy pálcikás jégkrém elfogyasztása után a  a kezünk az édesség egy részétől tocsogóssá válik.

Szerencsére a japán Biotherapy Development Research Center Co. felismerte, hogy a probléma valós, és kifejlesztett egy módszert a megszüntetésére.

Ahogy ez már csak a fantasztikus ötleteknél lenni szokott, a gyógyír a véletlen szüleménye.

A cég cukrásza a szamócából kivont egyik polifenol folyadék felhasználási lehetőségeit kutatva folyamatosan kudarcot vallott, amikor a segítségével megpróbált elkészíteni egy desszertet. Minden alkalommal, amikor az anyag érintkezésbe került a tejszínnel, a keverék azonnal megszilárdult.

A kutatóknak ekkor támadt az a briliáns ötlete, hogy a polifenol folyadékot a jégrémekhez hasonló csemegék előállításánál használják fel.

A jégkrém (Forrás: Instagram)

„A polifenol folyadék olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megnehezítik a víz és az olaj különválását – nyilatkozta Tomihisa Ota, a Kanazawa Egyetem gyógyszerész professzora, a nehezen olvadó jégkrémet kifejlesztő csapat egyik tagja.  – Ennek köszönhető, hogy azok a jégkrémek, amelyek ezt [az anyagot] tartalmazzák, a megszokottnál hosszabb ideig tudják megtartani az eredeti formájukat, és nehezebben olvadnak el.”

A cég Kanazawa Ice néven már forgalomba is hozta a hasonló technikával megalkotott fagyos édességeket, és ezek a napon állítólag három órán keresztül meg is tudják tartani az eredeti formájukat.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: The Daily Meal)
hirdetés

Címkék

hirdetés

Nemzetközi FMCG hírek

Ne maradj le a nemzetközi FMCG hírekről és a legfrissebb szakmai újdonságokról. Minden külföldi FMCG - food és non food hír egy helyen, cégekről, üzletről és a környezetről nem csak szakembereknek.

 

hirdetés
ÉRDEKES HÍRED VAN?
KÜLDD EL NEKÜNK!

Az elmúlt években több mint ötszáz üzlet pályázott a díjra, közülük összesen mintegy 200-an kaptak elismerést, és használták "Az Év Boltja" díj logóját, ezzel is szemléltetve vásárlóik számára, hogy saját kategóriájában kiemelkedően magas szolgáltatást nyújtó üzletben vásárolnak.

Hívd fel magadra a figyelmet egy szakmai díjjal, és adj bizonyosságot a vásárlóknak arról, hogy Te gyártod, forgalmazod a kategóriájában legjobb, legízletesebb, leginnovatívabb mentes terméket az országban! Ez a lényege a Mentes-M versenynek!

Rovatoldalunkon bemutatjuk a legfrissebb ALDl-akciókat, termékinnovációkat, kedvezményes ajánlatokat - a kínálat folyamatosan frissül, ne maradj le egyről sem!

hirdetés

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Meghosszabbított nevezési határidő: 2020. november 27.

A HR és a vezetés szerves része, hogy értsük a munkavállalóban végbemenő folyamatokat. Webináriumunkon azok a szolgáltatók mutatják be gyakorlati megoldásaikat, akik egy szervezet emberi működésével kapcsolatos kérdésekre adnak válaszokat. HR-eseknek ingyenes!