hirdetés
hirdetés
hirdetés
2020. szeptember. 26., szombat - Jusztina.
hirdetés

Azt gondolod, a te paprikád a legerősebb?

Két izgalmas programmal is népszerűsíti a kémiát egy független laboratórium a Kutatók Éjszakáján. Az ELTE-n analitikai módszerekkel mérik meg a paprikák erejét, egy kémiaversenyen pedig megnézik, mi mindenre jók az élelmiszerek az evésen kívül. Ugyanitt bemutatkozik Magyarország első online kémiai szabadulóversenye, azaz a Laborintus is...

hirdetés

Jalapeno, serrano, tabasco, rocotos, habanero… ezek a fajok a világ legerősebb paprikái közé tartoznak, csípősségüket magas kapszaicintartalmuk okozza. Ha bárki úgy gondolja, hogy az otthon termesztett paprikája felveszi a versenyt ezekkel, vagy csak szeretné összehasonlítani másokéval, akkor számára elérkezett a nagy lehetőség: szeptember 30-án, a Kutatók Éjszakáján az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a WESSLING Hungary Kft. által fenntartott Elválasztástechnikai Oktató és Kutató Laboratórium (EKOL) fiatal kutatói szívesen látnak mindenkit, aki megméretné kedvenc őrleményét.

Az ELTE lágymányosi épülettömbjében található laboratórium paprikaversenyén az érdeklődők megismerkedhetnek az analitikai kémia legalapvetőbb eszközeivel, megnézhetik, hogyan is történik egy igazi, laboratóriumi mérés. A verseny végén az est legcsípősebb paprikájának tulajdonosa jutalomban részesül!

A Klebelsberg Kúltúrkúriában a Kutatók Éjszakája egyetlen kémiaversenyét részben a nemrég hatalmas sikerrel lezajlott online kémiaverseny és interaktív nap, azaz a Laborkaland szervezi. A versenyen 3 fős csapatok indulhatnak, számolásos feladatokat kapnak, amelyeket határidőre meg kell oldaniuk, majd a legjobb csapatok kísérletezéssel folytatják a versenyt.

A középpontban ezúttal az élelmiszer-biztonság témaköre áll, ehhez kapcsolódnak a kísérletek is, a diákok kimutatják például a tojás héjának fehérjetartalmát, gyakorlati példákon keresztül szembesülnek az ételhamisítással (tejfölök elszíneződése), illetve megtapasztalják, hogy az evésen kívül milyen más módon lehet még hasznosítani az élelmiszereket (a citromokból például elemet lehet készíteni).

A legjobbak értékes díjakban részesülnek, amelyeket szintén a WESSLING Közhasznú Nonprofit Kft. Laborkaland-Laborintus programja ajánlja fel a nyerteseknek.

A Laborkaland 2016-os fordulója minden eddiginél izgalmasabb programot kínál a jelentkezőknek: időutazást, rejtélyeket, találkozást a kémia legnagyobb alakjaival, érdekes feladatokat, és a tíz legjobb versenyzőnek egy életre szóló élményt jövő tavasszal. Az idén ősszel egy kémiai útvesztőből kell megtalálni a kiutat. Ez az útvesztő a LABORINTUS!

A föld alatti titkos laborból különböző ajtók megfelelő sorrendben történő kinyitásával lehet kijutni. Az ajtók mögött egy-egy történelmi kor és személy tűnik fel, hozzá kapcsolódik a megoldandó feladatok tematikája. Aki sikerrel kijut a Laborintusból, választ kap az aranycsinálás titkára is! A Laborintus október elején indul.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
hirdetés

Nemzetközi FMCG hírek

Ne maradj le a nemzetközi FMCG hírekről és a legfrissebb szakmai újdonságokról. Minden külföldi FMCG - food és non food hír egy helyen, cégekről, üzletről és a környezetről nem csak szakembereknek.

 

hirdetés
ÉRDEKES HÍRED VAN?
KÜLDD EL NEKÜNK!

Az elmúlt években több mint ötszáz üzlet pályázott a díjra, közülük összesen mintegy 200-an kaptak elismerést, és használták "Az Év Boltja" díj logóját, ezzel is szemléltetve vásárlóik számára, hogy saját kategóriájában kiemelkedően magas szolgáltatást nyújtó üzletben vásárolnak.

Hívd fel magadra a figyelmet egy szakmai díjjal, és adj bizonyosságot a vásárlóknak arról, hogy Te gyártod, forgalmazod a kategóriájában legjobb, legízletesebb, leginnovatívabb mentes terméket az országban! Ez a lényege a Mentes-M versenynek!

Rovatoldalunkon bemutatjuk a legfrissebb ALDl-akciókat, termékinnovációkat, kedvezményes ajánlatokat - a kínálat folyamatosan frissül, ne maradj le egyről sem!

hirdetés

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: október 2. péntek délután

SAVE THE DATE - 2020. október 21. Te mennyire ismered az embert? És hogyan tudsz neki még többet, még több csatornán eladni? Teszi fel a fő kérdéseket a konferencia, melyekre igyekszünk válaszokat találni, garantáltan túllépve a közhelyeken, néhány előadásban a pszichológia segítségével.

Célunk, hogy megtaláljuk a hazai legszebb és legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásokat. Normál nevezési határidő: 10.30. Meghosszabbított nevezési határidő: 11.06.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Idén a Nagy Kreatív Hét teljesen biztonságosan, online stream formájában érkezik, ráadásul stúdióminőségben! Érdekli? Akkor ne hagyja ki! Jelentkezzen!

Az Üzlet és Pszichológia/HRPWR.HU, a Kreatív és a Brandfizz bemutatja: a Nagy Employer Branding Napot! - A digitális az új normális? Legyél nyolckarú HR SHIVA 1 nap alatt!