hirdetés
hirdetés

Bevonat a termények eltarthatóbbá tételéhez

Egy izraeli startup által kikevert anyaggal tovább lehet megőrizni a zöldségek és a gyümölcsök frissességét.

hirdetés

A zöldségek és a gyümölcsök fogyaszthatósági idejét meghosszabbító, ehető bevonatot fejlesztett ki egy Sufresca nevű izraeli startup. A megoldás annyira megtetszett egy VC Rimonim elnevezésű agrártechnológiai vállalatnak, hogy egy 500 000 dolláros magvető befektetéssel (seed funding) most meg is támogatta a céget.

A Sufresca találmánya lehetővé teszi, hogy betakarítás után a termények az eddigieknél tovább maradjanak eltarthatóak. A technológia olyan, folyékony formulákat használ, amelyek a zöldségeket és a gyümölcsöket elborítva lélegző bevonatot képeznek rajtuk.

A megközelítés nem idegen egy Apeel Sciences nevű cég koncepciójától, amely egy speciális, növény alapú por és víz keverékével fedi le a terményeket a fogyaszthatósági idejük meghosszabbítása érdekében. Az Apeel mindazonáltal főleg az avokádókra fókuszál – a Sufresca olyan zöldségekre és gyümölcsökre összpontosít, amelyek esetében hasonló célú módszerek egyelőre nem léteznek.

Forrás: 123rf

Ilyen például a paradicsom, a fokhagyma és a gránátalma.

A technika alkalmazását illetően, a cég szerint később az uborkák, a dinnyék és a spárga is szóba jöhetnek.

Jó hír, hogy a Sufresca innovációja az európai piacon akár már két éven belül megmérettetheti magát.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: FreshPlaza.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél