hirdetés
hirdetés

Elképesztően tápláló a csótánytej

Ha mesterségesen is sikerül előállítani, pompás fehérjeforrásként szolgálhat az emberiség számára.

hirdetés

Az indiai Őssejtbiológiai és Regeneratív Gyógyászati Intézet (Institute for Stem Cell Biology and Regenerative Medicine) egyik csapata azt mondja, érdekes felfedezést tettek a csótányokkal kapcsolatban.

A tudósok állítása szerint a tudományosan diploptera punctataként elnevezett csótány olyan fehérjedús tejet használ az utódai táplálásához, amely a többi tejnél háromszor több kalóriát tartalmaz.

Hogy ez miért fontos?  A felfedezés nem jelenti azt, hogy azonnal csótánytejgazdaságot kellene alapítanunk, hiszen a rovarok csak minimális mennyiségű tejet termelnek. A kutatásban résztvevő biológusok ugyanakkor szentül hiszik, hogy a folyadékot egy nap majd mesterségesen is elő tudják állítani, és így könnyen hozzáférhető fehérjeforrásként szolgálhat.

A felfedezés valójában a vizsgálataiknak csupán egy kis részét képezte. A teljes projektben azt próbálták kideríteni, hogy a rovarok szervezetében miként lehet szekvenálni a tejtermelésért felelős géneket, mivel ez nagy volumenű tejtermelést tenne lehetővé.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: FineDiningLovers)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[191863] galéria
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

StoreInsider-FMCG Hírlevél