hirdetés
hirdetés

Étkezési célú rovartenyésztés a konyhában

Egy brit cég rendkívül fenntartható megoldást kínál a mindennapi betevő protein megtermelésére.

hirdetés

Egy BeoBia nevű egyesült királyságbeli cég rovartenyésztő tálcái lehetővé teszik, hogy a fogyasztók a táplálkozáshoz szükséges, nagy mennyiségű fehérjét otthon, a konyhában állítsák elő. A BeoBia szerint a találmányuk segítségével a marhahúsnál huszonkétezerszer (22 000-szer) vízhatékonyabban lehet az étkezési célú proteint megtermelni. Környezetvédelmi szempontból a megoldás további előnye, hogy esetében a szállítás mozzanata az élelmiszer-ellátási láncból gyakorlatilag kiiktatható.

Forrás: Facebook/BeoBia

A cég a tálcákat megújuló forrásokból származó, újrahasznosított, növényi alapú műanyagból, 3D nyomtatással állítja elő. Ipari módszerekkel az edények komposztálása könnyen megoldható. A rendszer moduláris, és bármilyen száraz és szobahőmérsékletű ficakban elhelyezhető. A megoldás fenntarthatóságát tetézi, hogy a rovarok nem túl válogatósak, és így takarmányként zöldség- és gyümölcshulladékkal is tökéletesen megelégednek.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: FoodManufacture)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

StoreInsider-FMCG Hírlevél