hirdetés
hirdetés

Így rendelünk ételt az ünnepi időszakban

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál statisztikái szerint az ünnepek alatt a háztartások nagy részében inkább otthon főznek, de a két ünnep között egyre többet rendelünk ételt.

hirdetés

Falatozz.hu statisztikái szerint bár évről-évre nő az ünnepek alatt leadott rendelések száma, az egész éves forgalomnak egyre kisebb hányada származik ebből az időszakból. A portál adatbázisából kiolvasható, hogy éves szinten karácsonykor van a legkevesebb ételrendelés: jól látszik a mutatókon, hogy szinte senki nem bízza az éttermekre a fogásokat, hanem otthon készül el a klasszikus menüsor. Számszerűsítve az ünnepi időszak összes rendelésének mindösszesen 4-5%-át teszik ki a december 23-24-25-én leadott rendelések.

Mindeközben a két ünnep között sokszorosára ugrik a rendelésszám, hiszen kezdenek elfogyni a karácsonyi fogások, de senki nem motivált a konyhatündérkedésre, amikor végre lehet pihenni és kiélvezni az ajándékokat. A december 24. és január 1. közötti forgalom túlnyomó többsége tehát december 27-30. között bonyolódik (2016-ban a 78%-át, 2017-ben a 82%-át, 2018-ban pedig a 80%-át adta ki a Falatozz.hu ünnepi forgalmának).

Szilveszterkor és január 1-jén– amikor a konyhák megtelnek a disznósült és a lencsefőzelék illatával – ismét erősen visszaesik a rendelési kedv, bár nem annyira meredeken, mint karácsonykor. 2016-ban az ünnepi rendelések 17%-át, 2017-ben 14%-át és 2018-ban a 15%-át tették ki a szilveszterkor és másnap rendelt ételek. Az ünnepi időszakban a legtöbbet rendelt étel 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban egyaránt a gyros tál lett.

(forrás: Store Insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

StoreInsider-FMCG Hírlevél