hirdetés
hirdetés
hirdetés
2020. november. 28., szombat - Stefánia.
hirdetés

Kézműves sajtok, ízes programok!

Új esemény debütál az etyeki gasztrosétányon szeptember 29-én.

hirdetés

A Kárpát-medence legjobb sajtkészítői hozzák el remekeiket az etyeki Gasztrosétányra. Lesz sajtműhely vajköpüléssel és parenyica nyújtással, sajtverseny, gasztronómiai és kézműves vásár, sőt Sajtkukac játszótér, utcazene és számos élményprogram!   


A Magyar Sajtkészítők Egyesülete szeptember 29-én már hatodszor rendezi meg a Sajtmustrát, de első alkalommal azetyeki Gasztrosétányon! Erre a szép őszi szombatra Etyekre, az Újhegyi pincesorra költöznek a Kárpát-medence legjobb sajtkészítői, hogy bemutassák, kóstoltassák fantasztikus termékeiket. A kecskelábú asztalokon valóban a legfinomabb, a legmagasabb minőséget képviselő sajtokkal és egyéb tejtermékekkel találkozhatnak majd az ínyencek. Azonban nem csak kóstolni lehet majd a sajtokat: a bőrkötényes sajtmesterek elárulják a titkaikat is az érdeklődőknek a nagyon érdekesnek ígérkező Sajtműhely keretein belül! Itt megtekinthetjük a sajtkészítés teljes menetét, láthatjuk a sajtfüstölést és parenyica nyújtást, kipróbálhatunk a vajköpülést, és bátran kérdezhetünk is a mesterektől.

 

A Workshop keretein belül a legkülönfélébb sajtokat kóstolhatjuk össze válogatott borokkal Herczeg Ági (nemzetközi borakadémikus, az első magyar női Master of Wine aspiráns) útmutatásai alapján. Természetesen a profik részére lesz sajtverseny is, a látogatók pedig kedvükre válogathatnak majd a Gasztrosétány boros és ételkínálatból vagy szórakozhatnak a nagyszerű utcazenészek muzsikájára. A gyermekeket a Sajtkukac játszótér várja majd ahol szórakozás közben, ügyességi játékokon keresztül ismerkedhetnek a sajtkészítés folyamatával a tejfejéstől kezdve a sajthordáson és préselésen keresztül a kóstolásig.

Mivel készülnek a helyiek a Vendégeik fogadására? Lássuk!

 

1.    Gingalló Csokoládéműhely

Nyitott műhely – csokoládékésztés bemutató (10:30, 12:00, 13:30, 15:00, 16:30 órakor)

Különleges kézműves csokoládék kóstolója egész nap a forró italtól a csokinyalókáig!

 

2.   Sajtkukac játszótér

 Ismerd meg a sajtkészítés folyamatát ügyességi játékokon keresztül: tejfejés, tej- és sajthordás, alvadék kezelés, préselés és kóstolás.

 

3.   Aubergine Terasz

Padlizsán- és zakuszkakrém csészében

Grillezett gomolya salátával

BBQ pulled pork szendvics káposztasalátával és BBQ oldalas rozmaringos burgonyával

4.   Desszert Pince

mézes- almás camembert pite

vörösborban párolt körte vaníliakrémmel és szőlőkrémes csokitorta

5.   Gradowski Birtok

Hagyományos magyaros ételek és szekszárdi borok

 

6.   Milán Pince – Zalán Faház: Gábor konyhája

Sült csülök és marhapörkölt tarhonyával és házi rétes

 

7.   Sobol Pincészet és Erdélyi Ízek Udvara

Brassói lucskos káposzta, friss és érlelt sajtkülönlegességek, erdélyi miccs faszénen sütve

Etyeki borok, Tarpa pálinka, tiltott Csíki sör és sörpárlat

 

8.   Árpás Laci Sonkamester Pincéje:

 Délvidéki ízek, grillvarázs

Kézművesek: Greta Handmade Design, Gyurma Trend, Jáger Juli Keramikus, Marmaladys, Sápi Gyümölcsborok, Schubert Méhészet, Sziráczki Glass

 

9.   Halmi Pince

Folyóborok, borpárlatok és kézműves szörpök

Levendulás és mentás fröccs

Madzag & Csomó: karkötők, nyakláncok

10. Szent Orbán Pince:

Valaha Tanya

11.  Etyeki Sörmanufaktúra

12. Tátrai Pince:

A pincészet borainak kóstolója és vására

13. Rezeda Terasz:

Boros sajtleves és szarvas-raguleves 

Lecsó tarhonyával, tarja, vagy csirke steakkel

Sajttorta szőlőlekvárral 

14:00 óra: Budai Project

 

14. Sajtkészítők utcája

A Kárpát-medence legjobb sajtkészítőinek bemutatója, kóstolója és vására 

 

15. EtyekVin Pince

Helyi borok és grillvarázs

 

16. Berényi Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete (Etyek), Vabrik Pince (Etyek)

STELÁZSI – válogatott finomságok a kamrából

Caffé Go

 

17. Dvorák Vendégudvar

Parasztudvar-látogatás: birka, kecske, liba, kacsa és kicsinyeik

Füstölt vásár és falusi ízek: betyárleves füstölt hússal, csülkös-körmös pacalpörkölt, sült csülök párolt káposztával és grilltál

Szörp és lekvárvásár

18. Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)

Borsajtoló - Ízpárosítás Herczeg Ágnessel (nemzetközi borakadémikus, az első magyar női Master of Wine aspiráns), valamint Gábossy Ádám (SZEGA Camembert Kft.) és Hegedűs Imre (Sajtkészítők Egyesülete) sajtszakértőkkel. Kezdés: 11.00, 13.00, 15.00 és 17.00 órakor. Regisztráció a helyszínen.  

11:00 - 15:00 óra: Szabadtéri gyermek- és kézműves programok

15:00-18:00 óra: Kaiser Zoltán és zenekara

Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására

Grill ételek és rétes

 

19. Etyeki Sajtútállomás:

Sajtműhely: bőrkötényes sajtmesterek avatnak be a sajtkészítés titkaiba. Lesz többek között parenyica nyújtás, vajköpülés, sajtfüstölés is!

 

20. Rókusfalvy Birtok:

Kóstoló és vásár a Birtok boraiból.

 

21. Buzál-Mórocza Pince

Kóstoló és vásár a pincészet boraiból, sajt és stifolder kóstoló.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
hirdetés

Nemzetközi FMCG hírek

Ne maradj le a nemzetközi FMCG hírekről és a legfrissebb szakmai újdonságokról. Minden külföldi FMCG - food és non food hír egy helyen, cégekről, üzletről és a környezetről nem csak szakembereknek.

 

hirdetés
ÉRDEKES HÍRED VAN?
KÜLDD EL NEKÜNK!

Az elmúlt években több mint ötszáz üzlet pályázott a díjra, közülük összesen mintegy 200-an kaptak elismerést, és használták "Az Év Boltja" díj logóját, ezzel is szemléltetve vásárlóik számára, hogy saját kategóriájában kiemelkedően magas szolgáltatást nyújtó üzletben vásárolnak.

Hívd fel magadra a figyelmet egy szakmai díjjal, és adj bizonyosságot a vásárlóknak arról, hogy Te gyártod, forgalmazod a kategóriájában legjobb, legízletesebb, leginnovatívabb mentes terméket az országban! Ez a lényege a Mentes-M versenynek!

Rovatoldalunkon bemutatjuk a legfrissebb ALDl-akciókat, termékinnovációkat, kedvezményes ajánlatokat - a kínálat folyamatosan frissül, ne maradj le egyről sem!

hirdetés

A HR és a vezetés szerves része, hogy értsük a munkavállalóban végbemenő folyamatokat. Webináriumunkon azok a szolgáltatók mutatják be gyakorlati megoldásaikat, akik egy szervezet emberi működésével kapcsolatos kérdésekre adnak válaszokat. HR-eseknek ingyenes!