Air Protein
Légből kapott hús
Egy Air Protein nevű kaliforniai vállalat kifejlesztett egy, az eddigi megközelítésektől alapjaiban különböző póthúsgyártó technológiát.
A növényi alapú vagy sejttenyésztett verziók mellett hamarosan a levegő alapú műhús is felbukkanhat a kiskereskedelemben. Egy Air Protein nevű kaliforniai cég fejlesztette ki az eddigi megközelítésektől merőben különböző gyártási technológiát.
A vállalat az eljárás folyamán a levegőben fellelhető elemeket (például szén-dioxidot) egy fermentációs tartályban génmódosított mikroorganizmusokkal eteti meg. Miután a mikrobák ezeket az elemeket lenyelték, egészséges műhúsok alapanyagaként is felhasználható fehérjét bocsátanak ki magukból.

Minthogy a „légfehérje” gyártásához sem földre, se vízre nincs szükség, gyakorlatilag bárhol előállítható az anyag.
Habár az Air Protein még nem nevezte meg, hogy a továbbiakban milyen konkrét hústípusokat kíván előállítani, elmondása szerint az így született termékeit közvetlenül a fogyasztók számára kívánja majd értékesíteni.