hirdetés
hirdetés

Maláj csodamatrica a frissebb gyümölcsökért

Egy ázsiai cég zseniális eszközt talált fel a termények eltarthatósági idejének jelentős meghosszabbításához.

hirdetés

Egy Stixfresh nevű maláj cég feltalált egy matricát, amely akár 14 nappal is meghosszabbíthatja az egyes gyümölcsök eltarthatósági idejét.

A cég alapítóját, Zhafri Zainudint egyik kiskereskedő barátja inspirálta az eszköz kifejlesztésére, aki mindig azon lamentált, hogy milyen sok pénze elmegy a túl gyorsan rothadásnak induló termények miatt.

A 100 százalékban szerves anyagokat tartalmazó vignetta bevonata ionizált konyhasó és méhviasz keveréke. A friss gyümölcsökben előforduló, etilénként ismert érlelő hormon eltávolításával lassítja le az érési folyamatot. Az ehető matrica gátat szab a penész elharapózásának is.

Forrás: Stixfres
A matrica (Forrás: Stixfres)

Azt mondják, mangón, avokádón, papaján, sárkánygyümölcsön, csillaggyümölcsön, almán és körtén tudja leginkább kifejteni a hatását.

A hírek szerint a matrica célpiaca gyakorlatilag az egész földgolyó lesz. Mondjuk az Antarktiszon valószínűleg nem fognak tülekedni érte.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: The Sun Daily)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél