hirdetés
hirdetés

Sörkorcsolyák újragondolva

Nem beszélhetünk úgy nyárról, gasztroforradalomról, hogy a sörkorcsolyák ebből kimaradjanak. Vásárhelyi István sörgasztronómus szerint nem kell zsíros, nehéz és bonyolult dolgokban gondolkodnunk, hogy feldobjuk az esti sörözésünket.

hirdetés

A sörkorcsolya olyan falatka, harapnivaló, akár desszert, ami nem csupán kiegészít egy pohár sört, hanem megjelenésében, illatában, ízében harmonizál azzal és együtt fogyasztva új, komplex gasztronómiai élményt is nyújt. A Magyar Sörgyártók Szövetsége augusztusban nem kisebb célt tűzött maga elé, mint hogy a hazai éttermek, bisztrók, street fooderek segítségével megtalálja Magyarország Sörkorcsolyáját. „Olyan sörkorcsolya recepteket várunk, amelyeket könnyű fogyasztani és a rutinos szakácsok mellett a kezdők is szívesen megpróbálkoznak elkészíteni”- teszi hozzá Vásárhelyi István, aki a zsűri szakmai munkáját segíti majd. A következő receptek azonban nem csak lehetséges pályázók kedvét hozhatják meg, otthon is gyorsan elkészíthetőek.

Májas paprikafalatok
A karakteres sötét lágerek karamell malátájához a különböző gombás és májas ételek kiválóan illenek. A máj enyhén kesernyés utóíze a karakteres, de nem túl intenzív, inkább földes keserűségű komlóval is remekül harmonizál.

Hozzávalók 4 személyre
20 dkg máj (lehet karakteresebb csirke vagy sertés, de lágyabb, krémesebb pl. kacsa)
2 evőkanál édes mustár (vagy mustár és méz 2:1 keveréke)
2-3 kápia paprika
4 szelet rozskenyér
3-4 dkg vaj
kevés zsír és apróra vágott hagyma a sütéshez
1-2 szár újhagyma
balzsamecet
ízlés szerint bors, majoranna vagy friss koriander

Elkészítjük a májkrémet: a zsíron és kevés hagymán megsütött májat botmixer segítségével összedolgozzuk a vajjal, mustárra és fűszerekkel. A krémet kicsumázott paprikákba töltjük, kicsit a hűtőbe tesszük, majd a töltött paprikát felszeleteljük. Szaggatóval köröket vágunk ki a kenyérből, majd ráhelyezzük a szeletelt paprikás májat. A újhagymát apróra vágjuk és leöntjük a balzsamecettel. Hagyjuk pár percig állni, végül ezzel az ecettel bolondított hagymával, frissen őrölt borssal és zöldfűszerekkel díszítjük a falatkákat. A máj és a kávés-csokis ízvilágú maláta harmóniája mellett a balzsamecettel ízesített édes-fanyar hagyma és a paprika édeskés, roppanós friss ízei szépen összesimulnak a barna sörök aromáival és a pörkölt maláták enyhe fanyarságával.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél