hirdetés
hirdetés
hirdetés
2021. február. 26., péntek - Edina.
hirdetés

Szálka a rendszerben

Harcsa, ponty, keszeg és a pisztráng: ez kerül legtöbbször a magyar családok asztalára karácsonykor. Ilyenkor természetes a hal – az éves fogyasztás 35 százalékát fogyasztjuk az ünnepeken. De év közben vagy nehéz halhoz jutni, vagy nem gondolnak rá a háziasszonyok, ha vásárolnak – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában.

hirdetés

Édesanyámnál szoktunk szenteste vacsorázni, és ő mindig készít halat is, benne van a repertoárban. Általában harcsát, keszeget vagy pisztrángot sütünk – mondta az egyik riportalany.

Van, aki harcsát vásárolna előszeretettel, az ára miatt azonban ezt nem teheti meg. A harcsának 3500 forint kilója a piacon. Ha egy kicsit olcsóbb lenne, akkor talán mindenkinek az asztalán megtalálhatnánk ezt a halat – így az egyik vásárló.

A szilvásváradi - magyar mércével mérve - az egyik legnagyobb pisztrángtelep. Szívesen eszik a vendégek az itt tenyésztett pisztrángot füstölve, de a környező éttermek étlapján is megtalálható – mondta Sáfrány László, a telep vezetője.

Levegőztetés, különböző tápanyagok nélkül nevelik a halat. Úgy, ahogy a természetének legjobban megfelel. Idegen helyről származó, kifejlett, élő hal ide soha nem került be. A Kárpát-medencében őshonos sebes pisztráng tenyészetben csak a szilvásváradi pisztrángtelepen található meg – tette hozzá.

Az éves halfogyasztásnak – ez kiváltképp a tavi halakra igaz – a 30-35 százaléka másfél-két hét alatt, karácsony előtt „zúg le”. Ez – halfogyasztási szokásainkat figyelembe véve – nem annyira piros pont – fogalmazott.

A halfogyasztáshoz hozzátartozik, hogy egy nagyon jó bor legyen mellette. Az is, hogy az a hal rendesen legyen megsütve, és az is, hogy nekem, aki ezt a halat eszem, örömet okozzon. Amikor még az olajban megfürdetett, panírozott halnál tart a marketingpolitika, az elég siralmas. Az embereket vágyakozását a hal irányába akkor lehet megmozdítani, amikor olyat adunk, amire ők fogják mondani, hogy ez tényleg jó volt, ízlett – hangoztatta Sáfrány László.

(forrás: Kossuth Rádió/Hajnal-táj)
hirdetés

Címkék

hirdetés

Nemzetközi FMCG hírek

Ne maradj le a nemzetközi FMCG hírekről és a legfrissebb szakmai újdonságokról. Minden külföldi FMCG - food és non food hír egy helyen, cégekről, üzletről és a környezetről nem csak szakembereknek.

 

hirdetés

Rovatoldalunkon bemutatjuk a legfrissebb ALDl-akciókat, termékinnovációkat, kedvezményes ajánlatokat - a kínálat folyamatosan frissül, ne maradj le egyről sem!

Árfigyelés, konkurenciafigyelés, akciófigyelés az interneten keresztül. A Storescanner az általuk figyelt áruházak termékeit hetente felméri és előfizetői számára elérhetővé tesszi a teljes választékot, a ki- és belistázott termékeket, aktuális árakat, árváltozásokat, az akciókat valamint az akciók darabaszámát. Egyedüliként rögzítik az akciók típusait is, valamint az akciós újságokban megjelenő gyártók és márkák számát és méreteit. Mostantól rendszeresen követhetők az aktualitások új rovatunkban!

ÉRDEKES HÍRED VAN?
KÜLDD EL NEKÜNK!

Az elmúlt években több mint ötszáz üzlet pályázott a díjra, közülük összesen mintegy 200-an kaptak elismerést, és használták "Az Év Boltja" díj logóját, ezzel is szemléltetve vásárlóik számára, hogy saját kategóriájában kiemelkedően magas szolgáltatást nyújtó üzletben vásárolnak.

Hívd fel magadra a figyelmet egy szakmai díjjal, és adj bizonyosságot a vásárlóknak arról, hogy Te gyártod, forgalmazod a kategóriájában legjobb, legízletesebb, leginnovatívabb mentes terméket az országban! Ez a lényege a Mentes-M versenynek!

hirdetés

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: március 12.