hirdetés
hirdetés

Szejtán: búzahús készítése otthon

A szejtán a búza fehérjegazdag részéből, a búzasikérből készül (gluténérzékenyeknek nem ajánlott). Szinte minden ismert húsos étel elkészíthető belőle a hagyományos módokon, lehet kockákra vágva pirítani vagy egészben sütni, szószos ragukba tenni, rántani és így tovább. Nemcsak állagában, ízében hasonlít a húsra, hanem tápanyagtartalmát tekintve is. A szejtánnak már 50 grammja fedezi a napi fehérjeszükségletünket.

hirdetés

Hozzávalók:

  • 25 dkg sikér
  • 10 dkg finomliszt
  • 2,5 tk. só
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 ek. szójaszósz
  • 3 dl víz
  • 2 dkg szárított natúr zöldségkeverék

Elkészítés:

  • A sikért jól elkeverjük a liszttel, 1,5 tk sóval és egy kevés borssal.
  • Hozzáadunk a szójaszószt és a vizet.
  • Gyorsan összekeverjük, kicsit gumis állagú masszát kapunk, ezt 10 percig állni hagyjuk.
  • Közben felteszünk forrni körülbelül 3 liter vizet a fűszerkeverékkel és 1 tk. sóval.
  • Az elkészített szejtánt 3 darabra vágjuk, és a lobogó vízbe tesszük körülbelül 3 percre.
  • Ezután a szejtánt kiszedjük, a vizet viszont továbbra is a tűzön hagyjuk.
  • A szejtántömböket 1 cm vastag szeletekre vágjuk, visszatesszük a vízbe, és további 3-4 percig főzzük.
  • A vízből kivéve szűrőn lecsepegtetjük, majd hűlni hagyjuk, és a kiszemelt húsos receptünknek megfelelően húsként kisütjük, elkészítjük.
(forrás: Mentes-M Stream Magazin/2019)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél