hirdetés
hirdetés
hirdetés
2021. január. 20., szerda - Fábián, Sebestyén.
hirdetés

VB-ezüstérmes a chocoMe

Működésének négy éve alatt ezúttal a legfontosabb csokoládés szakmai elismerését sikerült megszereznie a chocoMe-nek. 

hirdetés

A magyar csokoládémanufaktúra 2014 tavaszán a nemzetközi, független és a világ egyik legrangosabb csokoládéversenyén, az International Chocolate Awards-on mérettetett meg, és az európai elődöntőben ezüstérmet nyert a mogyorós Raffinée-val.

Az elődöntőben díjazott termékek indulhattak az International Chocolate Awards világbajnokságán is (World Final), ahol a chocoMe mogyorós Raffinée termékét szintén ezüstéremmel díjazták a tejcsokoládés drazsé jellegű termékek kategóriájában.

A chocoMe az első és eddig egyetlen hazai csokoládékészítő, aki ezen a nemzetközi szakmai versenyen az európai elődöntőben és a világbajnokság döntőben is érmet tudott szerezni.

A verseny jelentőségében a Michelin csillaghoz hasonlítható, míg jellegében a Bocuse d' Or versenyhez. A magyar manufaktúrának ez a hetedik nemzetközi csokoládés szakmai elismerése, összesen 24 díj tulajdonosa lett a négy év leforgása alatt.

A Fahéjas csokoládéval bevont Piemonte-i mogyorós Raffinée: "A világ legfinomabbjának tartott piemontei mogyorószemeket fahéjjal finoman átszőtt, 40% kakaótartalmú tejcsokoládé-köntösbe burkoltuk, hogy bársonyosan krémes, jellegzetes ízük az édes réteg alatt is megmaradjon." - így jellemezte a terméket az induláskor Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe alapítója, tulajdonosa.

Az International Chocolate Awards-ról részletesen:

Az International Chocolate Awards egy független verseny, ahol a legkiválóbb csokoládékészítők és legjobb minőségű csokoládéval készült termékek részesülnek elismerésben. A világ egyetlen, teljességében független minőségi csokoládé versenyeként az a céljuk, hogy a világ legjobb csokoládéit és csokoládé mestereit támogassák, valamint a kis cégeket, műhelyeket, kézműveseket akik a legkiválóbb csokoládékkal dolgoznak.

Azzal, hogy ezeknek a piacoknak segítenek a növekedésben, a legjobb minőségű kakaókat termelő farmereket is kívánják támogatni.

A díjat 2012-ben alapította sok éves csokoládés és hasonló rendezvény szervezési tapasztalatára támaszkodva egy nemzetközi partneri csoport az Egyesült Királyságból, Olaszországból és az Egyesült Államokból. A szabályokat és a bírálatot egy bizottság felügyeli, ami a fő bírákból, a partner országok képviselőiből és független szakértőkből áll. Ez a bizottság állítja fel a bírálati szempontokat a versenyzőkkel folytatott folyamatos konzultáció során.

A versenyt évről-évre egyre több helyen rendezik meg, például Olaszországban, Angliában, az USA-ban, Kanadában, a Német-Osztrák-Svájci régióban, és Skandináviában, hogy csak párat említsünk. A regionális győztesek a világbajnokságra jutnak tovább, ahol az év legjobb versenyzőit díjazzák.

A díjra bárki szabadon nevezhet bármilyen kiskereskedelmi termékkel, ami a szabályokban meghatározott minőségi kritériumoknak megfelel. A bírák között rengeteg szakembert üdvözölhetünk, bloggereket, gasztronómiai újságírókat, hivatalos kóstolókat, sommelier-eket és séfeket, a verseny főbírái pedig: Martin Christy - Seventy% (Anglia), George Gensler - Manhattan Choclate Society (USA), Nancy Gilchrist - Master of Wine (Anglia), Monica Meschini - csokoládé és tea kóstoló, sommelier (Olaszország), Maricel Presilla - séf, vendéglőtulajdonos és író (USA), Alex Rast - konzultáns és ételkritikus (Anglia), Michaela Schupp - chocolats-de-luxe.de GmbH (Németország), Pam Williams - hivatalos kóstoló (USA), Eagranie Yuh - The Well-Tempered Chocolatier csokoládé-kritikai oldal szerzője (Kanada).

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
hirdetés

Nemzetközi FMCG hírek

Ne maradj le a nemzetközi FMCG hírekről és a legfrissebb szakmai újdonságokról. Minden külföldi FMCG - food és non food hír egy helyen, cégekről, üzletről és a környezetről nem csak szakembereknek.

 

hirdetés
ÉRDEKES HÍRED VAN?
KÜLDD EL NEKÜNK!

Az elmúlt években több mint ötszáz üzlet pályázott a díjra, közülük összesen mintegy 200-an kaptak elismerést, és használták "Az Év Boltja" díj logóját, ezzel is szemléltetve vásárlóik számára, hogy saját kategóriájában kiemelkedően magas szolgáltatást nyújtó üzletben vásárolnak.

Hívd fel magadra a figyelmet egy szakmai díjjal, és adj bizonyosságot a vásárlóknak arról, hogy Te gyártod, forgalmazod a kategóriájában legjobb, legízletesebb, leginnovatívabb mentes terméket az országban! Ez a lényege a Mentes-M versenynek!

Rovatoldalunkon bemutatjuk a legfrissebb ALDl-akciókat, termékinnovációkat, kedvezményes ajánlatokat - a kínálat folyamatosan frissül, ne maradj le egyről sem!

hirdetés

Január végén ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol első kézből ismerkedhettek meg a 2020-as év kiemelkedő PR-kampányaival.

Február 4-én bemutatkoznak a HRKOMM Award 2020 nyertes pályázatai! Stay tuned! A programot folyamatosan frissítjük!

Milyen régi, új és régiúj, azaz a változásokkal együtt frissülő szolgáltatásokat tudnak nyújtani 2021-ben a HR-szolgáltatók? Február 16-án megtudhatjátok az év első szakmai rapid találkozóján!

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

Kiadónk társoldalai

Árfigyelés, konkurenciafigyelés, akciófigyelés az interneten keresztül. A Storescanner az általuk figyelt áruházak termékeit hetente felméri és előfizetői számára elérhetővé tesszi a teljes választékot, a ki- és belistázott termékeket, aktuális árakat, árváltozásokat, az akciókat valamint az akciók darabaszámát. Egyedüliként rögzítik az akciók típusait is, valamint az akciós újságokban megjelenő gyártók és márkák számát és méreteit. Mostantól rendszeresen követhetők az aktualitások új rovatunkban!