hirdetés
hirdetés

Vegán rakott burgonya

Hihetetlenül krémes, igazán jól csúszik, nincs benne valódi kolbász, mégis kolbászíze van ennek a mennyei finom rakott krumplinak. A tej és a tojás is kimaradt belőle, viszont került bele bulgur.

hirdetés

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 20 dkg bulgur
  • 30 dkg füstölt gabonakolbász
  • 3 db újhagyma
  • 2 dl rizstejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. vegamix
  • só, fekete só, bors, majoranna

A tetejére:

  • 1 doboz szójatejföl
  • 1 ek. rizsliszt
  • 2 ek. inaktív élesztőpehely
  • friss citromlé
  • szezámmag, só, bors

Elkészítése:

Készítsük el a bulgurt: kétszeres mennyiségű sós és vegamixes vízben 10 percig főzzük fedő alatt, majd zárjuk el a lángot. Hagyjuk állni, hogy magába szívhassa a vizet. A burgonyát pucoljuk meg és karikázzuk fel, majd tegyük fel sós vízben főni. A rakott krumpli tetejére kerülő szójatejfölt keverjük ki a rizsliszttel, élesztőpehellyel – kevés vízzel hígíthatunk rajta. Sózzuk, borsozzuk, végül adjunk hozzá friss citromlevet is. Az összeállítása:

  1. Egy közepes tepsi aljára nyomkodjuk le lazán a bulgurt.
  2. A bulgurra jöhet a gabonakolbász, az apróra vágott petrezselyem és a karikára vágott újhagyma.
  3. Locsoljuk meg az egészet 2 dl rizstejszínnel, majd szórjuk meg majorannával és 2-3 csipet fekete sóval ezt a réteget.
  4. A burgonyát szeleteljük fel, majd a szeleteket halmozzuk a kolbászos réteg fölé.
  5. Kenjük meg a rakott krumpli tetejét az előzőleg ízesített és kikevert szójatejföllel.
  6. A rakott krumpli tetejét megszórhatjuk szezámmaggal is.
(forrás: Mentes-M Stream Magazin/2019)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél