Vegánbarát tésztát bocsát áruba a Barilla
Protein+ termékvonalát helyezte át kizárólag növényi alapokra a vállalat.
A Barilla vegánbaráttá tette Protein+ termékvonalát, miután (a termékvonal) összetevői közül nyomtalanul kisöpörte a tojást. Az olasz társaság közleménye szerint a Protein+ tészták durumbúzadarát, illetve borsó-, lencse- és csicseriborsó-fehérjét tartalmaznak. A gyártó azt állítja, hogy a tojás elhagyásának ellenére a termékek íze és állaga változatlan maradt. A tésztacsalád hét tagjának elkészítése az elődökénél ráadásul még rövidebb ideig is tart.

Jean-Pierre Comte, a Barilla Americas elnökének közlése értelmében a lépéssel az olyan fogyasztók kedvét keresik, akik fehérjékben gazdag növényi alapú étrendet kívánnak folytatni.
Annyi biztos, hogy Észak-Amerikában és az Amazonon keresztül meg lehet vásárolni a termékeket. A gyártóval már felvettük a kapcsolatot, hogy megtudakoljuk, vajon a magyar piacra is bevezetik-e majd a tésztákat. Amint válasz érkezik, tájékoztatni fogjuk az olvasókat.