hirdetés
hirdetés
hirdetés
2021. január. 27., szerda - Angelika.
hirdetés

Zsindelyes-sikerek a hazai pálinkaversenyeken

A főzde benevezett pálinkáinak kilencven százaléka érmes lett

Az idei három pálinkaversenyen közel kéttucat érmet szereztek a Zsindelyes Pálinkafőzde pálinkái, ez is jelzi, hogy egyre népszerűbb a minőségi pálinkafogyasztás Magyarországon.

hirdetés

A legjobb eredményeket a március végén megrendezett Hundeszt 2011. Pálinkaversenyen érte el az érpataki főzde: a 34 főzde által beküldött 279 mintából az ágyas meggy és a szamóca pálinka arany champion díjat, míg a szeder, pirosribizli-, az egri szőlő-, a szabolcsi zsindelyesalma-, az újfehértói fürtös-, az ágyas cserszegi szőlő ezüst, míg a cseresznye pálinka bronzérmet nyert el.
    
Az Ausztriában megrendezett Destillata 2011 versenyről a Zsindelyes két ezüst és két bronz éremmel térhetett haza, a nemrégiben megrendezett Gyulai Pálinkafesztiválon összesen tíz dobogós helyet tudhatott magának a cég. Ezek közül az egri bikavér törköly, a szamóca, illetve a barrigue szilvapálinkák kaptak arany minősítést a szakmai zsűritől, amely idén összesen 450 érmet, 20 champion díjat, 4 plakettet és különdíjat osztott ki.
    
A Zsindelyes Pálinkafőzde által versenyekre benevezett pálinkáinak – amelyek kereskedelmi forgalomban is megtalálhatóak – kilencven százaléka nyert el valamilyen érmet. A fürtös ágyas meggypálinka és az újfehértói fürtös meggy a Zsindelyes legismertebb és legkedveltebb italai: utóbbiból hamarosan pralinékat és csokoládébonbonok is készülnek majd, de ebből állítják össze azt a különleges tortát, amelyet a szeptemberi Zsindelyes fesztiválon mutatnak majd be.
    
Magyarországon az utóbbi években növekszik a pálinka népszerűsége: a felmérések szerint a korábbi 1,04 millió liter, 50 fokos pálinkának megfelelő mennyiségű párlat az elmúlt szezonban 1,08 millió literre emelkedett. Elsősorban a fizetőképes harmincas-negyvenes korosztályban nő a pálinkafogyasztás.
    
Az 1984-ben családi vállalkozásként indult Zsindelyes Pálinkafőzde mára már 50 főtzsindelyes foglalkoztat. A cég 2009-ben kezdett nagyarányú fejlesztésekbe: megépült egy automata palackozó gépsor és egy új pálinkafőző, átadták az 530 négyzetméteres készáru-raktárat, valamint az átalakított pálinka tároló és érlelő épületet is; utóbbiban 123 ezer liter pálinkát tudnak egyszerre érlelni. Ám a fejlesztést nem akarják ennél a pontnál abbahagyni, a tervek között szerepel a turisztikai központ további fejlesztése. A jelenleg is működő kóstolóház mellett kap majd helyett a manufaktúrák háza, ahol klasszikus népi – mezőgazdaságra épülő – mesterségek bemutatására nyílik lehetőség (gyümölcsaszalás, lekvár készítés, pálinkafőzés, biológiai ecet készítés). Ezen épület mellett lesz az a mintaültetvény, ahova Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legjellemzőbb gyümölcsfáit telepítik (Újfehértói Fürtös Meggy, Jonagold Alma, Szatmári „Nemtudom” Szilva). Ezen gyümölcsökből készült pálinkák földrajzi eredetvédettséget élveznek, vagyis csak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében meghatározott területeken lehet ezekből a gyümölcsökből készült pálinkákat forgalomba hozni. Természetes, hogy a turisztikai beruházásokat a Zsindelyes Vendégház és a hozzá kapcsolódó Zsindelyes Fogadó fogja majd megkoronázni.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
hirdetés

Nemzetközi FMCG hírek

Ne maradj le a nemzetközi FMCG hírekről és a legfrissebb szakmai újdonságokról. Minden külföldi FMCG - food és non food hír egy helyen, cégekről, üzletről és a környezetről nem csak szakembereknek.

 

hirdetés

Rovatoldalunkon bemutatjuk a legfrissebb ALDl-akciókat, termékinnovációkat, kedvezményes ajánlatokat - a kínálat folyamatosan frissül, ne maradj le egyről sem!

Árfigyelés, konkurenciafigyelés, akciófigyelés az interneten keresztül. A Storescanner az általuk figyelt áruházak termékeit hetente felméri és előfizetői számára elérhetővé tesszi a teljes választékot, a ki- és belistázott termékeket, aktuális árakat, árváltozásokat, az akciókat valamint az akciók darabaszámát. Egyedüliként rögzítik az akciók típusait is, valamint az akciós újságokban megjelenő gyártók és márkák számát és méreteit. Mostantól rendszeresen követhetők az aktualitások új rovatunkban!

ÉRDEKES HÍRED VAN?
KÜLDD EL NEKÜNK!

Az elmúlt években több mint ötszáz üzlet pályázott a díjra, közülük összesen mintegy 200-an kaptak elismerést, és használták "Az Év Boltja" díj logóját, ezzel is szemléltetve vásárlóik számára, hogy saját kategóriájában kiemelkedően magas szolgáltatást nyújtó üzletben vásárolnak.

Hívd fel magadra a figyelmet egy szakmai díjjal, és adj bizonyosságot a vásárlóknak arról, hogy Te gyártod, forgalmazod a kategóriájában legjobb, legízletesebb, leginnovatívabb mentes terméket az országban! Ez a lényege a Mentes-M versenynek!

hirdetés

Január végén ismét megrendezzük a Kreatív szaklap PR-workshopját, ahol első kézből ismerkedhettek meg a 2020-as év kiemelkedő PR-kampányaival.

Február 4-én bemutatkoznak a HRKOMM Award 2020 nyertes pályázatai! Stay tuned! A programot folyamatosan frissítjük!

Milyen régi, új és régiúj, azaz a változásokkal együtt frissülő szolgáltatásokat tudnak nyújtani 2021-ben a HR-szolgáltatók? Február 16-án megtudhatjátok az év első szakmai rapid találkozóján!

35 milliárd forint értékű beszállítófejlesztési program indul az élelmiszeripari vállalkozások számára. Hogyan vágjunk bele a sikeres pályázatba? Jelentkezzen az ingyenes ÉLIP BFP pályázatsegítő webinárium/workshopjára!

Épülj, hogy építhess! – Alkalmazottpszichológia-tudás a hétköznapokra HR-eseknek, cégvezetőknek, coachoknak! Féléves képzés péntekenként: 10 oktatási nap + 9 konzultációs alkalom! 2021. februártól júliusig!

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: március 12.