hirdetés
hirdetés

Hogyan tároljuk a citromot?

A citromokat a konyhapulton tárolni egy tálban tömören szólva badarság. Ilyenkor tulajdonképpen csak elpazaroljuk a sárga és fanyar gyümölcsökre költött, nehezen megkeresett pénzünket.

hirdetés

Jóllehet, a citrom nem a legdrágább árucikk a szupermarketekben, de azért nincs ingyen – hívja fel figyelmünket a Huffington Post. És mivel e lédús termény [a salátadresszingtől a halételekig számtalan étel (és ital) ízesítéséhez] bármikor jól jön a konyhában, gyakran jelentős tételt képviselhet a házi költségvetésben. Egy szó, mint száz, fontos megtanulni a citromtárolás legjobb módszerét.

Szerencsére az America’s Test Kitchen munkatársai megtalálták a megoldást savanyú kedvencünk ideális elraktározásához. A lényeg, hogy lezárt (ez fontos), műanyag (ez is) zacskóban tegyük a hűtőbe, és így négyszer hosszabb ideig eláll a gyümölcs annál, mintha csak kint hagytuk volna a konyhapulton.

Ez utóbbi helyen, a közhiedelemmel ellentétben a citrom még a vastag héja dacára is egy hét alatt kiszáradhat. A lezárt plasztiktasakban, a frigóba helyezett kedvencünk átellenben akár egy hónapig is üde maradhat. Ez nem csak pénzt takaríthat meg nekünk, de azt is garantálja, hogy a friss gyümölcs mindig rendelkezésünkre álljon, amikor csak megkívánjuk az ízét.

Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám

(forrás: The Huffington Post)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél