hirdetés
hirdetés

Visszaesett a baromfifélék fogyasztása a sertésáfa-csökkentés miatt

Az áfacsökkentésnek köszönhetően megnövekedett sertéshúsfogyasztás a baromfifélék fogyasztásából vett el, legrosszabbul a csirkével és pulykával foglalkozók járnak - szögezte le Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács (BTT) elnöke a Világgazdaságnak.

hirdetés

Miután a január elsejei áfacsökkentésnek köszönhetően látványosan esett a sertéstőkehúsok ára, más ágazatok szereplői is lobbiznak a kedvezményes, 5 százalékos áfáért.

„A január végeztével rendelkezésre álló adatokat korrekt módon értékelni fogjuk. Az már most látszik, hogy számokkal tudjuk bizonyítani, hogy a diszkriminatív áfacsökkentés negatív hatást gyakorol a baromfiágazatra" - mondta a lapnak a BTT elnöke.

A napokban a Haltermelők Országos Szövetsége és Terméktanácsa jelezte, hogy szeretnék elérni a halászati élelmiszerek áfájának 27-ről 5 százalékra mérséklését, és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács is bejelentette, hogy a tejágazat megsegítéséhez az első és legfontosabb lépés a fogyasztói tej áfájának 5 százalékra csökkentése.

 

(forrás: Világgazdaság Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[181214] galéria
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél