hirdetés
hirdetés

Drasztikusan drágulhat a hús Németországban

A klímaváltozás egyik legfőbb felelőse az állattartás, amely a melegházhatás, a nitrogén és az energia miatt igen jelentős mértékben járul hozzá a szén-dioxid kibocsátáshoz - ezért a zöldek és a szocdemek a hús áfájának 7-ről - 19% - ra való emelését szorgalmazzák Berlinben - írja a hvg.hu.

hirdetés

A pártok hivatkoznak a Nature című tudományos lap egyik cikkére, mely szerint 90%-kal kellene csökkenteni a marhahús-fogyasztást, ha nem akarjuk, hogy a klímaváltozás tempója felgyorsuljon.

123rf.com
123rf.com

Az emelkedéssel csaknem háromszor annyiba kerülne a marhahús Németországban, ha figyelembe vennék, hogy az állattenyésztés mennyire szennyezi a környezetet - ezt állapította meg az Augsburgi egyetem tanulmánya, amely számokkal bizonyítja, jóval drágább lenne a hús, hogyha figyelembe vennék a környezetvédelmi szempontokat. A hagyományos állattenyésztés árait 196%-kal kellene emelni - hangsúlyozza a tanulmány.

Az áfacsökkentésre korábban azért is került sor Németországban, hogy ezzel támogassák a mezőgazdaságot, a piac pedig már hozzászokott az alacsonyabb árakhoz.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél