Fehérjeszelet a nehezebb lerészegedéshez
Az alkohol felszívódását némileg megakadályozó rágcsálnivalót fejlesztett ki egy amerikai kutatóorvos.
A „funkcionális élelmiszer” kifejezés hallatán a fogyasztók általában az emésztést elősegítő probiotikumokra, esetleg az ébrentartó maté teára vagy például a csonterősítő hatású kollagénre gondolnak. Bizonyos szempontból a Sobar is az ilyen termékek sorát gazdagítja, amennyiben valódi rendeltetése túlmutat az éhcsillapításon. Tulajdonképpen egy olyan fehérjeszeletről beszélünk, amely részben megakadályozza az alkohol felszívódását a szervezetben.
Még közérthetőbben fogalmazva, hogyha szeszfogyasztás előtt megeszünk egy Sobart, állítólag kevésbé fogunk lerészegedni.
A világszerte óriási üzleti potenciállal rendelkező terméket egy Joseph Fisher nevű kutatóorvos fejlesztette ki. A rágcsálnivaló alapanyaga tejfehérje és oldhatatlan zabrost speciális keveréke, amelyet Fisher Alco-HOLD néven szabadalmaztatott.

A proteinszelet valamelyest józanabbul tartó hatását tudományosan a feltalálója igazolta, ami kérdéseket vet fel. De ne legyünk rosszindulatúak!
Fisher 10 férfit és 11 nőt vizsgáló tesztje alapján mindazok szervezetében, akik alkoholfogyasztás előtt megesznek egy Sobart, a véralkohol-koncentráció szintje az éhgyomorra italozókénál 50 százalékkal alacsonyabb marad.
A szeletet a gyártó honlapján mandulás fehércsokoládé, mézes mogyoró és karamellás macchiato kávé ízesítésben lehet megrendelni. Ugyan a termékhez egyelőre csak Észak-Amerikában lehet hozzájutni, siker esetén állítólag akár más piacokon is megmérettetheti majd magát.