hirdetés
hirdetés

Fenntarthatóság: „döcög” az adatszolgáltatás

Egy tanulmány elismeri a cégek erőfeszítéseit, hogy fenntarthatóan működjenek, de némi hiányérzete is van.

hirdetés

Sok vezető élelmiszeripari cég tette fenntarthatóbbá a működését, és úgy általában már el kezdtek igazodni a nagyobb nemzetközi egyezményekhez, de még sok a tennivaló, olvasható a Barilla Foundation egyik tanulmányában.

Az olaszországi székhelyű szervezet azt vizsgálta, hogy a márkák hol tartanak abban a munkában, melynek folyományaként az Egyesült Nemzetek fenntartható fejlesztési céljaival és a Párizsi Klíma Egyezmény rendelkezéseivel összhangba kerülhetnek.

Forrás: 123rf

A pozitív tendenciák ellenére vannak olyan területek, amelyeken a vállalatok nem szolgálnak elég információval az erőfeszítéseikkel kapcsolatban. Ezek között szerepel bizonyos vonatkozásokban az ellátási lánc részletes elemzésének elmaradása, valamint a vállalatok „felelős állampolgárként történő viselkedésére” (corporate citizenship) nyújtott, elegendő bizonyíték hiánya.

A tanulmány szerint az ilyen típusú „jelentésdeficitek” elkerüléséhez üdvös lenne egy információszolgáltatási keretrendszer létrehozása.

A felmérés egyébként 10 céget, jelesül az Ajinomotót, a Barillát, a Carrefourt, a Danone-t, a Kellogg’s-ot, a Honest Tea-t, a Nestlét, a Tescót, az Unilevert és a Walmartot vizsgálta meg, és négy kritérium, konkrétan a termékeik és stratégiáik egészségügyi hatásai, a termelésük fenntarthatósága, az ellátási láncuk fenntarthatósága és a már említett „corporate citizenship” szerint értékelte őket.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Food Dive)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél