hirdetés
hirdetés
hirdetés
2020. szeptember. 23., szerda - Tekla.
hirdetés

Kimagaslóan jó szüretet vár idén a Hilltop

A magyar borászat szerint az idei év hektikusnak tűnő időjárása kifejezetten kedvezett a fehér szőlőfajtáiknak, a termés minősége, valamint a szüretig végrehajtott beruházásaik a prémium minőség felé emelik itthon, valamint a brit piacon értékesített boraikat.

hirdetés

Hőingás? A Hilltop ültetvényeiben nem tett kárt

 Az idei év időjárása, az enyhe tél és a korán érkező meleg időjárást követő lehűlés sok gyümölcsnek nem tett igazán jót. Nem minden növényt zavar azonban az elmúlt hónapok jelentős hőingása, van, ahol kifejezetten örülnek neki. Ilyen hely például Neszmély, ahol a Hilltop szőlői is találhatók. A borbirtok termőterületeinek javát adó szőlőfajták kifejezetten jól reagálnak a meleg nappalok és éjszakai lehűlések közti nagyobb hőingásokra, amelyek segítek az ízek és zamatanyagok kibontakozásában.

A Hilltop egyik alapítója és tulajdonosa, Keresztury Éva ezért különlegesen jó szüretet vár. „Az elmúlt időszakban nagyon kevés olyan nyár volt, amikor a nappali hőmérséklethez képest éjszakára jelentősen lehűlt az idő, pedig a szőlőinknek ez az az ideális időjárás, ami mellett igazán ki tudnak teljesedni. Az elmúlt egy évtized egyik legjobb termésére számítunk, ami beruházásainkkal együtt még alap borsorunk minőségét is a prémium irányba emeli”, mondta.

 

Új szőlőprés, gikszer a chardonnay szállítmánynál

A közelmúltban történt átalakítások talán leglátványosabb eleme az augusztus elején érkező szőlőprés volt, ami a Hilltop császári borászatából érkezett most Neszmélyre. A családi ház méretű prés elhelyezéséhez útépítésre, a présház falának és tetejének kibontására, a garat és a zúzó-bogyózó áthelyezésére is szükség volt. A prés munkába állása mennyiségi és minőségi változást is jelent a borbirtokon. Az egyszerre több kamionnyi szőlő préselésére is alkalmas eszközbe épített membránnak köszönhetően a bor sokkal frissebb, illatosabb, könnyedebb lesz, alacsonyabb alkoholfokkal, ráadásul az ezzel a kíméletes eljárással készült borok a fogyasztást követően sem hagyják az egyes tételeknél előforduló száraz érzést a szájban.

Nem csak a prés Neszmélyre érkezése izgalmas, az is érdekes, hogyan került a nagy méretű eszköz a borászat birtokába. A történet majdnem három évtizede kezdődött, amikor a Neszmélyen akkor induló borászatnak még nem volt saját palackozója. Ahogy ilyen esetekben számos kisebb vagy induló szőlőtermesztőnél megszokott, egy közeli palackozóval állapodott meg a Hilltop. Keresztury Éva, a borászat egyik alapítójának visszaemlékezése szerint egy igazán különleges, brit exportra készült tételt szállítottak palackozni, ami palackozás előtt még egy éjszakát a pincében várakozott. Az éjszaka folyamán azonban egy figyelmetlen dolgozó miatt „hiba csúszott a gépezetbe” és mustsűrítmény került a száraz chardonnay-ba. Az így eladhatatlanná vált borért cserébe ajánlotta fel a palackozó a hatalmas méretű prést, ami előbb Császáron, majd most Neszmélyen talált új otthonra.

(forrás: turizmusonline.hu)
hirdetés
hirdetés

Nemzetközi FMCG hírek

Ne maradj le a nemzetközi FMCG hírekről és a legfrissebb szakmai újdonságokról. Minden külföldi FMCG - food és non food hír egy helyen, cégekről, üzletről és a környezetről nem csak szakembereknek.

 

hirdetés
ÉRDEKES HÍRED VAN?
KÜLDD EL NEKÜNK!

Az elmúlt években több mint ötszáz üzlet pályázott a díjra, közülük összesen mintegy 200-an kaptak elismerést, és használták "Az Év Boltja" díj logóját, ezzel is szemléltetve vásárlóik számára, hogy saját kategóriájában kiemelkedően magas szolgáltatást nyújtó üzletben vásárolnak.

Hívd fel magadra a figyelmet egy szakmai díjjal, és adj bizonyosságot a vásárlóknak arról, hogy Te gyártod, forgalmazod a kategóriájában legjobb, legízletesebb, leginnovatívabb mentes terméket az országban! Ez a lényege a Mentes-M versenynek!

Rovatoldalunkon bemutatjuk a legfrissebb ALDl-akciókat, termékinnovációkat, kedvezményes ajánlatokat - a kínálat folyamatosan frissül, ne maradj le egyről sem!

hirdetés

Az Üzlet és Pszichológia és a HRPWR.HU ismét bemutatja a nagy sikerű „kékgalléros” konferenciát! Kékgalléros HR kihívások 4.0 online szakmai konferencia szeptember 24-én.

2 x 1,5 órás tréningünket HR-szakembereknek, vezetőknek ajánljuk, akiknek feladata, hogy önmagukat is eddzék a változásokra, és tovább is tudják adni ezt a tudást. Oktató: Cser Alexandra, trainer partner. Időpont: október 2. péntek délután

SAVE THE DATE - 2020. október 21. Te mennyire ismered az embert? És hogyan tudsz neki még többet, még több csatornán eladni? Teszi fel a fő kérdéseket a konferencia, melyekre igyekszünk válaszokat találni, garantáltan túllépve a közhelyeken, néhány előadásban a pszichológia segítségével.

Célunk, hogy megtaláljuk a hazai legszebb és legigényesebben kivitelezett kommunikációs és marketingcélú, vagy a médiában alkalmazott designmegoldásokat. Normál nevezési határidő: 10.30. Meghosszabbított nevezési határidő: 11.06.

Jelentkezzetek új versenyünkre, hogy megmutassátok, a CSR-ral valóban lehet jót tenni! Bármilyen Magyarországon tevékenykedő vállalat jelentkezhet. Nevezési határidő: 2020. november 6.

Idén a Nagy Kreatív Hét teljesen biztonságosan, online stream formájában érkezik, ráadásul stúdióminőségben! Érdekli? Akkor ne hagyja ki! Jelentkezzen!