Megrengette a netet a majonézes jégkrém híre
Az egész világhálót felforgatta a hír, hogy egy skóciai fagylaltozó létrehozta a majonézes (lényegében majonéz-) fagyit. Az internetes közösségi oldalakon az ötletgazdák kaptak hideget és meleget is a cselekedetükért.
Egy vakmerő, ICE névre hallgató, skóciai kézműves fagylaltozó majonézes fagyi értékesítésébe kezdett. A terméket egy bizonyos „bázisjégkrém” és majonéz összeturmixolásával hozzák létre. A – legalábbis első hallásra – rendhagyó csemege megszületése elképesztő indulatokat kavart az interneten. Volt, aki konkrétan a mártás megbecstelenítésének minősítette a specialitás megalkotását, ám akik megkóstolták, meglehetősen pozitívan nyilatkoztak róla. Ami azt illeti, komponenseit tekintve a majonéz nem tűnik teljesen összeegyeztethetetlennek a jégkrém fogalmával. A tojássárgája, az olívaolaj, a citromlé, a porcukor, sőt még a só sem nevezhető bármelyikükkel tökéletesen inkompatibilisnek. Az elegyítés ellenzőinek szemét valószínűleg egyetlen, a majonézből kihagyhatatlan összetevő csípi – és ez a mustár.