hirdetés
hirdetés

Növényi alapú tonhalhúst árulnak az USA-ban

Halhúsmentes tonhalhúst hozott létre egy Good Catch nevű vállalat. A termék megjelenésének valószínűleg a közterületeken gyakran megforduló, állatbarát és egészségtudatos emberek örülnek a legőszintébben.

hirdetés

Különleges tonhalhúst dobott a tengerentúli piacra egy Good Catch nevű vegán cég. A termék érdekessége, hogy kizárólag hüvelyes zöldségekből és algából készül. A gyártó ezekkel az összetevőkkel tudta a tonhalhús ízét és állagát a leghűbben reprodukálni.

A készítményt konzervdobozok helyett  3,3 unciás (94 grammos) tasakokban árulják, és drága. Darabonként 5,99 dollárért árulják, ami pillanatnyilag nagyjából 1780 forintot ér. Egy 5 unciás (142 grammos) tonhalkonzerv ára az USA-ban 1,6 dollár, avagy 400-500 forint környékén mozog. A gyártó szerint a műtonhalhús egyik fő erénye, hogy nem büdös, és így közterületen nyugodtabb szívvel lehet elfogyasztani. Természetesen az állatvédők is örülhetnek a termék felbukkanásának, illetve valószínűleg fenntarthatósági szempontból is előnyös a megjelenése.

Áltonhalhús (Forrás: Livekindly)

Tápanyag szempontjából a Good Catch találmányának kalória- és fehérjetartalma nem nagyon különbözik a tonhalétól, és telített zsírt egyik sem tartalmaz. A legjelentősebb eltérés, hogy az előbbiben semennyi higany sincs.

A Good Catch nem az első szereplő az alternatív halhúsok piacán. Egy Atlantic Natural Foods nevű vállalat például már tavaly forgalomba hozta a maga szójalisztből készült mesterséges tonhalhúsát.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: MarketWatch)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél