hirdetés
hirdetés

Nyilvános konzultáció az ochratoxin A-ról

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (European Food Safety Authority, EFSA) 2020. január 24-ig várja az ochratoxin A közegészségügyi kockázatával kapcsolatos tudományos véleményével kapcsolatos észrevételeket.

hirdetés

A főként gabonákban és gabonatermékekben, húskonzervekben, valamint friss és szárított gyümölcsökben előforduló ochratoxin A közegészségügyi kockázatát 2006-ban értékelte az EFSA, amely arra a következtetésre jutott, hogy a vesében felhalmozódhat, és patkányokon végzett nagy mennyiségű bevitel vesedaganatot okozott. Így fogyasztásának megengedhető heti beviteli (Tolerable Weekly Intake, TWI) értékét 120 ng/testtömeg-kilogrammban határozta meg.

Ochratoxin A (Forrás: Wikipedia)

A rendelkezésekre álló újabb tudományos eredmények alapján készített dokumentumot elolvasni és véleményezni ezen a linken lehet.

(forrás: NAK)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél