hirdetés
hirdetés

Összefogtak a laboratóriumihús-gyártók

Termékeik piaci bevezetését megkönnyítendő hozták létre a platformot.

hirdetés

Szövetségre léptek a sejtkultúra alapú, azaz állatok leölése nélkül, de nem növényből létrehozott műhúsok előállítói. Hogy pontosabbak legyünk, a gyerekcipőben lévő szektor öt szereplője, jelesül a Memphis Meats, a Just, a Fork & Goode, a BlueNalu és a Finless Foods lettek tagjai az együttműködésnek. Az újdonsült összefogás célja, hogy a sejtkultúra alapú húsokat illetően végre rendet tegyen a fogyasztók fejében, illetve, hogy platformot teremtsen a tagjai közötti eszmecseréhez.

A vállalatok egy ideje már egyébként is gyakran szervezgettek egymás között találkozókat, de a hivatalos formát öltött „partnerség” reményeik szerint a termékeik piaci bevezetését még gördülékenyebbé teszi majd.

A szervezet szorosan nyomon fogja követni az ágazat szabályozásának alakulását, és el fogja dönteni, hogy a tagjai úgy általában milyen gyűjtőnév alatt bocsátsák majd forgalomba produktumaikat. Jelenleg a „sejt alapú hús” vagy „tenyésztett hús” elnevezések körül alakult ki konszenzus. Ezek a kifejezések hűen foglalják össze a cégek termékeit előállító eljárást, amelynek keretében állati sejtekből tenyésztéssel teremtik meg az akár emberi fogyasztásra is alkalmas, mesterséges izomszöveteket.

Forrás: 123rf

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Food Dive)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél