Újfajta vegán majonézt árulnak
Mostoha idők járnak az állati eredetű élelmiszerek piacára.
Kókusz- és avokádóolaj összeeresztésével hoz létre „vegán majonézt” egy kókuszdió alapú termékekre specializálódott, amerikai cég. A gyártó neve: Nuco.
Az új termék az összetevőinek táplálkozástani előnyeit megtartva tudja a közkedvelt mártás ízét reprodukálni.
A kutatások szerint a kókuszolaj olyan telített zsírt tartalmaz, amely a bélrendszerben ólálkodó, káros baktériumokat elpusztítja, és az úgynevezett „jó” (HDL) koleszterin szintjét megemeli a szervezetben. Az avokádóolaj az immunrendszer erősítésében szokott figyelemreméltó pozitív eredményeket felmutatni.

A pszeudo-majonéz kizárólag természetes és vegán hozzávalókból készül, és így értelemszerűen nincs benne tojás, de szóját, glutént, repceolajat, GMO-kat és mesterséges tartósítószert sem tartalmaz.
A Nuco szerint a termék állaga krémes, zamatának lecsengése pedig némileg savanykás. A cég közlése alapján a mártás különböző vegán szendvicseknek, illetve házi készítésű krumpli- vagy káposztasalátáknak például tökéletes összetevője lehet.