hirdetés
hirdetés

Visító kolbászok uralják a YouTube-ot

A húskészítmények hangja velőtrázó.

hirdetés

A YouTube-ot elárasztották a sikító kolbászokról rögzített videók.

Az ember háta effektíve borsódzik a tűzhelyen vagy a mikróban „rémülten” visítozó húskészítmények hangjától. Külön érdekesség, hogy a vérfagyasztó akusztikus hatás kiváltásához szemlátomást elég csak mondjuk kicsit megrázogatni a serpenyőt. Mindenki csak a saját felelősségére tekintse meg az alábbi videókat!:





Mi szóltunk.

Egy Extra Crispy nevű site-nak adott interjúban egy Stuart Farrimond nevű brit élelmiszertudós egyébként azt állította, hogy 1845-ig visszamenőlegesen megírt receptek alapján megmérte miként is alakult idővel a sütés alatt álló kolbászok sipítozásának hangereje. A 160 °C-on, lágyan beolajozott serpenyőben fetrengő húskészítmények sikoltásának harsányságát hangerősségmérővel követte nyomon. Farrimond szerint a mai kolbászok csendesebbek az elődjeiknél, méghozzá valószínűleg azért, mert cingárabbak, és a nedvességtartalmuk is alacsonyabb.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: The Daily Meal)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[230745] galéria
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél