hirdetés
hirdetés
2021. február. 27., szombat - Ákos, Bátor.
hirdetés

Egészséges étrend

Vitaminpótlásra alkalmasak lehetnek a zöldségpástétomok is

Az 1-3 éves gyermekek zöldség- és gyümölcsfogyasztása még eléri a WHO által javasolt napi bevitelt, ám ez a mennyiség az életkor növekedésével párhuzamosan csökken. Az 1-3 éves gyermekek naponta 41 dkg zöldséget és gyümölcsöt esznek. A 4-10 évesek már csak 34 dkg-ot, míg a 11-18 évesek csupán 27-et, derült ki a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének korábbi elemzéséből, amely a hazai 0-18 éves korosztály táplálkozási szokásait vizsgálta. 18 éves kor felett ugyan növekszik a tudatos táplálkozásra való igény, de így is lemaradásban vagyunk az irányadó napi minimális 40 dkg-os mennyiséghez képest. Ősszel sokaknak fejtörést okozhat a friss zöldségek és gyümölcsök beszerzése, de más módon, akár zöldségpástétomokkal is be tudjuk vinni a szükséges vitaminokat szervezetünkbe.

hirdetés

Az őszi, téli időszakban különösen fontos, hogy egészségünkre még inkább figyeljünk. Nagyban hozzájárulhatunk ehhez, ha tudatos étrendet követünk. Ennek pedig elengedhetetlen része, ha zöldségeket és gyümölcsöket is fogyasztunk. A zöldségek bőséges forrásai a vitaminoknak (pl. C-vitamin, béta-karotin, B-vitaminok), ásványi anyagoknak (pl. kálium, magnézium), élelmi rostoknak, az olajos magvakat és babféléket leszámítva pedig az energiatartalmuk sem jelentős. Mindegyik zöldség más-más vitaminban, illetve ásványi anyagban gazdagabb, így a változatosság nemcsak gyönyörködtet, hanem hozzájárul a megfelelő tápanyagbevitelhez is. 

Amennyiben a hazai zöldségeket az érési idényükben iktatjuk be étrendünkbe, akkor a hazai gazdaságot és termelőket is támogatni tudjuk. Ősszel és télen jól beilleszthető az étrendbe a sütőtök, cékla, savanyú káposzta, jégcsapretek, fekete retek, vajretek, kelbimbó, kelkáposzta fejes káposzta, vörös káposzta vagy éppen a különböző szárazhüvelyesek.

Forrás: 123rf

„Sokan azt gondolják csak húsokból, halakból lehet pástétomot előállítani, pedig ez nem így van, a zöldségek is kiváló alapanyagok ehhez. Mi pedig fontosnak tartjuk, hogy az egészséges életmód minél inkább elterjedjen a hazai lakosság körében és akkor is lehetőség legyen például zöldségek fogyasztására, ha éppen rohanásban vagyunk vagy nem a megszokott módon vinnénk be a hasznos tápanyagokat a szervezetünkbe – mondta Kovács Gábor, a Hamé Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. „Ehhez lehet kiváló megoldás, ha a Hamé zöldségpástétomait is beépítjük a mindennapokba – tette hozzá.

A szárazhüvelyesek, például a bab is nagyon jó pástétom alap, amit aztán változatossá lehet tenni akár gombával, paradicsommal és fűszerezéssel. A zöldségek fűszerként is funkcionálnak, így ha vöröshagymát, fokhagymát, paprikát ízesítésre használunk, sokkal kevesebb só kell az ételekhez, ezáltal pedig az alapzöldségekkel harmonizáló ízhatást érünk el.

(forrás: Store Insider)
hirdetés
hirdetés

Nemzetközi FMCG hírek

Ne maradj le a nemzetközi FMCG hírekről és a legfrissebb szakmai újdonságokról. Minden külföldi FMCG - food és non food hír egy helyen, cégekről, üzletről és a környezetről nem csak szakembereknek.

 

hirdetés
ÉRDEKES HÍRED VAN?
KÜLDD EL NEKÜNK!

Rovatoldalunkon bemutatjuk a legfrissebb ALDl-akciókat, termékinnovációkat, kedvezményes ajánlatokat - a kínálat folyamatosan frissül, ne maradj le egyről sem!

Árfigyelés, konkurenciafigyelés, akciófigyelés az interneten keresztül. A Storescanner az általuk figyelt áruházak termékeit hetente felméri és előfizetői számára elérhetővé tesszi a teljes választékot, a ki- és belistázott termékeket, aktuális árakat, árváltozásokat, az akciókat valamint az akciók darabaszámát. Egyedüliként rögzítik az akciók típusait is, valamint az akciós újságokban megjelenő gyártók és márkák számát és méreteit. Mostantól rendszeresen követhetők az aktualitások új rovatunkban!

Az elmúlt években több mint ötszáz üzlet pályázott a díjra, közülük összesen mintegy 200-an kaptak elismerést, és használták "Az Év Boltja" díj logóját, ezzel is szemléltetve vásárlóik számára, hogy saját kategóriájában kiemelkedően magas szolgáltatást nyújtó üzletben vásárolnak.

Hívd fel magadra a figyelmet egy szakmai díjjal, és adj bizonyosságot a vásárlóknak arról, hogy Te gyártod, forgalmazod a kategóriájában legjobb, legízletesebb, leginnovatívabb mentes terméket az országban! Ez a lényege a Mentes-M versenynek!

hirdetés

Ugyan az oltások megérkezésével már valamennyire látszik az alagút vége, ez nem jelenti azt, hogy 2021 még ne a változásokról, a rezilienciáról vagy a rugalmasságról szólna. Mely tulajdonságok mellesleg vírus nélkül is csak előrevisznek. Mit tudnak ehhez hozzátenni a HR szolgáltatók?

A nyitás közeledtével egyre többen már az irodai visszatérést tervezik. Tarts március 25-én velünk, járjuk együtt körbe a különböző hibrid megoldásokat: mit tanultunk, mit engedünk el, mit tartunk meg – minden ami a munkavégzés környezetére vonatkozik.

Keressük Magyarország legkiválóbb élelmiszert és egyéb FMCG-termékeket kínáló üzleteit! Nevezési határidő: március 12.