Mentes innováció
Tortilla alternatív összetevőkből
Búza helyett tökéletesen allergénmentes növényekből készített tortillákkal bővíti termékportfólióját egy Mikey’s nevű élelmiszermárka.
A tej-, glutén-, gabona-, szója- és GMO-mentes lepények gond nélkül integrálhatók a vegán étrendbe (ez utóbbi állítás egyébként az ősi recept szerint készült tortillákra is igaz).
Az új specialitások háromféle összetételben érkeznek a boltok polcaira:
- a Sweets & Beets nevű verzió alapanyaga lila édesburgonya és cékla
- a Golden Turmeric kenderfehérjéből és kurkumából készül
- a Super Greens nevű változat spenótot, brokkolit és spirulina algát egyesít magában

Az új termékvonal tökéletesen illeszkedik a Mikey’s allergénmentes fagyasztott ételekből (pl. speciális angol muffin és pizzás táska) álló felhozatalába.
A céget egyébként jó érzékkel 2014-ben alapították, éppen akkor, amikor az egészséges és a gluténmentes termékek iránti kereslet markáns növekedésnek indult.
Ami azt illeti, a Mikey’s nem az egyetlen játékos a gabonamentes tortillák piacán.
Míg a mexikói-amerikai tulajdonban álló Siete Family Foods mandulát és maniókát használ fel összetevőként, az Angelic Bakehouse kelkáposztából, illetve spenótból készült tortillatekercsekkel van jelen a piacon. Végül, de koránt sem utolsó sorban a Caulipower fagyasztott, karfioltortillákat forgalmaz.
A Mikey’s új lepényei a szuperélelmiszernek (tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban különösen gazdag élelmiszernek) minősülő összetevőik miatt emelkedhetnek ki a konkurensekéi közül.
A cég új termékeihez a Sprouts Farmers Markets nevű amerikai szupermarketlánc egységeiben, illetve az interneten keresztül lehet hozzájutni.