Növényi alapú hús- és tejtermék-alternatívák kifejlesztése mesterséges intelligenciával
Állati eredetű élelmiszerek növényi alternatíváinak mesterséges intelligencia alapú kifejlesztéséhez fogott össze a Kraft-Heinz és egy TheNotCompany Inc. (NotCo) nevű vállalat.

A két társaság közös, The Kraft Heinz Not Company nevű cége egy új növényi alapú termékcsalád létrehozásában és piaci bevezetésében mindkét fél erősségeit kamatoztatni fogja.

A vállalkozás a NotCo szabadalmaztatott mesterséges intelligencia platformját tervezi felhasználni az egyes termékek kifejlesztéséhez, és a Kraft-Heinz a saját gyártási kapacitásait és hatalmas keresztmetszetű értékesítési csatornáit bocsátja majd rendelkezésre az élelmiszerek piacra juttatása érdekében.

A NotCo Guiseppe nevű MI platformja úgy működik, hogy különböző, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának (USDA) Nemzeti Mezőgazdasági Könyvtárából és más forrásokból származó hatalmas adathalmazokat átböngészve azonosítja az összetevők és feldolgozási procedúrák azon kombinációit, amelyekkel a növényi alapú alternatívákban a leghatékonyabban reprodukálhatók a valódi hús vagy tejtermékek meghatározott tulajdonságai (íz, állag stb.).

Ugyan a The Kraft Heinz Not Company leendő termékeiről érdemi részletekre egyelőre nem derült fény, az üzleti partnerek nyilatkozata szerint a vállalkozás célja, hogy a globális élelmiszergyártás újragondolásával kikövezze az utat egy fenntarthatóbb jövő felé.